God Jul!

Intra Mölntorp har valt att stödja svensk cancerforskning genom att ge en julgåva till Cancerfonden 2018.

 

 

Rosa Bandet 2018

 

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner. Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete.

 

Även i år har Intra Mölntorp valt att stödja Rosa Bandet-kampanjen.

 

Årets designer av rosa bandet

Bea Szenfeld är en modedesigner och konstnär. Hon är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och modern konst.

 

”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, att gå från mörker till ljus.”

 

Rosa Bandet 2018 >>

 

Intra och BIMobject®

 

Ett flertal av Intras produkter finns nu som digitala modeller, som kan laddas ner till vilken BIM-programvara som helst och användas av arkitekter och konsulter i hela byggprocessen.

 

BIMobject® är ett svenskt teknikföretag med en global närvaro som ligger i framkant vad gäller digitalisering av byggbranschen. Mer intelligent design och konstruktion leder till bättre produktval, minskat avfall och effektivare logistik under byggprocessen. Samtidigt leder fastighetsförvaltning till högre kvalitet, bättre energianvändning och lägre driftskostnader.

 

Ett BIM-objekt är ett objekt i en databas som innehåller information om 2D- och 3D-geometri samt beskrivning, funktioner, ytskikt eller andra produktdata. Länkar till underhållsdokument, monteringsmanualer mm. finns även i objektets informationsdel.

 

BIMobject >>

 

 

 

Mustaschkampen 2017

 

"Varje dag, varje månad, varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer. Det är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Mer pengar behövs i kampen mot prostatacancern till forskning för bättre diagnos- och behandlingsmetoder samt opinionsbildning."

 

Intra Mölntorp AB vill uppmärksamma och vara med och bidra till Fonden mot prostatacancer genom att stötta Mustaschkampen.

 

Mustaschkampen 2017 >>

 

Rosa bandet 2017!

 

Intra Mölntorp har även i år valt att stödja Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj för att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete.

 

"Vi är så många som har överlevt denna sjukdom och jag vet att med mer resurser till cancerforskning så finns det hopp om att vi ska kunna besegra cancer: BEAT IT."

Efva Attling
Smyckesdesigner

 

Rosa bandet 2017 >>

 

Jobba hos oss!

 

Intra är inne i en expansiv fas och det nyinvesteras i vår fabrik i Mölntorp. Vi söker dig som trivs på ett företag med korta beslutsvägar där du med ditt engagemang har stor möjlighet att själv påverka ditt arbete.

 

Välkommen till oss i natursköna Mölntorp, mellan Eskilstuna och Västerås!

 

Läs mer om tjänsterna här >>

 

NÄR DÅ VAR NU – MODÄRNA TIDER

 

Intra är stolta över att bidra med en diskbänk samt en kantin tillverkade under 1900-talet i en utställning om Västmanlands historia!


Den handlar om en tid då stora förändringar skedde i Sverige och i Västmanland.
Vi gick f rån att vara ett land som folk flydde från, till ett land som folk flyr till.
Genom folkrörelser och kamp fick vi demokrati, jämställdhet och rättigheter för fler.
Bra bostäder, skolor och sjukhus för alla blev ett motto.
Människor flyttade från landsbygden och från andra länder till städer och nya samhällen över hela länet.

 

Elektriciteten förändrade människors liv.
Tåg, cyklar, bilar och flygplan, telefoner, TV, radio och datorer var nya uppfinningar som gjorde att världen krympte.

 

I Västmanland blomstrade industrierna.
Järnet blev till stål och moderna produkter.
Prylar tillverkades och såldes i nya affärer.
Folk gick på bio, till Folkets park och åkte på semester.
Tonåringarna chockerade vuxenvärlden.

 

Välkommen in i det nya och moderna Västmanland!

 

Producerad av Västmanlands läns museum >>

 

 

Intra-gruppen förvärvar affärsenheten Elcee RVS Sanitair

 

Vi är stolta över att kunna tillkännage att Intra-gruppen förvärvade affärsenheten Elcee RVS Sanitair i mitten av oktober 2016.

 

Under de senaste åren har båda företagen haft ett internationellt strategiskt samarbete som nu har förverkligats i ett förvärv. Förvärvet görs för att stärka Intra-gruppens exportstrategi.

 

Elcee är en leverantör av rostfria sanitetsprodukter för såväl den nationella marknaden i Holland som exportmarknader. Know-how, professionalism och ett stort utbud av produkter från värdsledande tillverkare är nyckeln till framgång för företaget som grundades 1923 i Rotterdam, Holland. Funktionalitet och hållbarhet är två begrepp som värderas högt och som säkerställer att produkterna uppfyller de högsta kvalitetskraven.

 

Intra-gruppen är Skandinaviens ledande leverantör av diskbänkar, minikök och sanitetsprodukter i rostfritt stål. Intra är en del av Teka Industrial S.A., en av världens ledande tillverkare av diskbänkar och vitvaror, med fabriker och säljkontor över hela världen. Intras vision är att vara den mest innovativa leverantören av kvalitetsprodukter i rostfritt stål för det skandinaviska köket och offentliga sanitetsutrymmet.

 

Kontakta gärna Jorg Kleijssen eller Jan Bertelsen för ytterligare information.

 

Intra är med och färgar oktober rosa!

 

Intra Mölntorp AB har även i år valt att stödja Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj för att finansiera den främsta cancerforskningen i Sverige.

 

Årets band är designat av Oscarsbelönade skådespelerskan Alicia Vikander.

 

"Vågen symboliserar hopp. För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design."

 

För vem bär du ditt rosa band?

 

 

Rosa Bandet-kampanjen

 
 

Välkommen till årets byggmöte!

På Nordbygg presenterar vi vår senaste diskbänk Eligo, som blivit belönad med både Red Dot - Best of the Best, German Design Award och Interior Innovation Award. Eligo är en diskbänk designad för verkliga behov och kök, med en blandning av mjuka och hårda linjer, diskreta touchknappar och innovativa tillbehör.


I ett skandinaviskt kök är diskbänken ett verktyg, men ska samtidigt fungera som interiör. Frameserien är genomtänkt till minsta detalj, med strama linjer och avrundade hörn som ger ett modernt men harmoniskt uttryck. Vi har utökat Omniaserien med sju nya modeller, alla med universalfläns som kan användas både till nedfällning, under- och planlimning.


Vår ambition är att höja standarden på det offentliga sanitetsutrymmet. Det speglar fastighetens signatur, och är ett av de rummen som man kan skapa en särprägel i och en upplevelse av något extra. Millinox sanitetstillbehör, Icon tvättställ, spolfria urinalen och vår tvättränna för nedfällning uppfyller alla kraven på funktionalitet, användarvänlighet, utformning och estetik.


Missa inte premiären av vårt konceptkök, utfört helt i rostfritt stål! Ta chansen att uppleva vår mingelbuffé i en kreativ matlagningsmiljö.


Designerns tankar:
”För Intra har vi skapat ett generöst kök som matchar ett seriöst matlagningsintresse och därmed höga krav på köksutrustningen, med möjligheten att vara omgiven av naturen. Ett kök som bjuder in till matlagning och umgänge. När överdelen skjuts bakåt visas gasplattor, grill och diskbänk och den skapar samtidigt en rymlig serverings- och matplats för dig och dina vänner. Genom att stänga överdelen skyddas utrustningen, året om.”

 

Vi finns i monter C06:19 >>


Varmt välkommen!

 

Intra Mölntorp: Årets Exportföretag 2015

  

Priset Årets Exportföretag går till ett företag i kommunen som under året nått exportframgångar och därmed ökad lokal produktion och lönsamhet.

 

"Effektivt kvalitetsarbete och hög leveranssäkerhet har lett till framgångsrik export. Intra har erhållit årets designpris för sina produkter och därmed erhållit ett erkännande att deras produkter är internationellt konkurrenskraftiga."

 

Hallstahammar Promotion 2015-11-18

 

Guldyran

 

Engelska

 

Mustaschkampen 2015!

 

Intra tar ställning och stödjer Mustaschkampen 2015.


Omkring 10.000 män om året drabbas av prostatacancer. Det är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Genom Mustaschkampen vill Prostatacancerförbundet skapa uppmärksamhet kring sjukdomen och samla in pengar till forskning och opinionsbildning för bättre vård.

 

Stöd Mustaschkampen!

 

Årets byggboom får Intra att gå på högvarv!

 

"Byggboom i Sverige. Då blomstrar Nordens största diskbänkstillverkare i lilla idylliska Mölntorp."

 

Se reportage med fabrikschef Anders Ahlin och Vlt 2015-10-27 >>

 

 

 

 

Intra Eligo belönas med ännu ett designpris!


Juryn av internationella experter för German Design Award 2016 har tilldelat Intra Eligo utmärkelsen "Winner" för framstående designkvalitet i kategorin Kök.

 

Målet med den tyska designrådet är att upptäcka, presentera och hedra unika designtrender och produkter som är banbrytande inom det internationella designlandskapet. German Design Award är en av de mest respekterade designtävlingarna i världen och endast de produkter som otvivlelaktigt särskiljer sig från konkurrenterna inbjuds att delta.

 

Intra Eligo >>

 

Intra stödjer Cancerfondens Rosa bandet-kampanj 2015

 

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot cancer.

 

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete.

 

Var med du också!

 

Rosa bandet

 

Intra  I  Årets Vedum-leverantör

 

Att involvera våra kunder i utvecklingsprocessen är en viktig del av vår kontinuerliga förbättringsplan.


Detta är en av anledningarna till att vi nyligen blev utsedda till Årets Vedum-leverantör för andra året i rad, vilket vi är mycket glada och stolta över!

 

”Trots kraftigt ökade volymer har man genom ett bra kvalitetsarbete lyckats halvera kundreaktionerna från Vedums kunder. I de fall något problem uppstått i Vedums produktion orsakat av leverantören har man alltid ordnat med snabba ersättningsleveranser. Man tar åt sig av våra synpunkter och presenterar kreativa lösningar och åtgärder samt driver ett kontinuerligt förbättringsarbete. Leveranssäkerheten ligger fortsatt på en mycket hög nivå och man tillgodoser våra behov gällande leveranstider samt annat avseende leveranslogistiken. Det dagliga arbetet sköts på ett smidigt och enkelt sätt och genom det nära samarbetet bedrivs en hel del utvecklingsarbete tillsammans, parterna emellan.


Ovanstående ligger till grund för utmärkelsen Årets Vedum-leverantör.”

 

Engelska

 

Vedum I Intra diskbänkar

 

Red Dot Award 2015: Statement by the jury

 

"The concept of the Intra Eligo kitchen sink offers users enchanting novel functionality based on smart technologies. Several features are operated via a touch panel, and the sink bowl can divide into two, rearranging the available space for a more effective work process. Designed with soft radiuses and clear lines, this concept also integrates a wide range of practical solutions that bring more ease and convenience to everyday work in the kitchen."

 

Red Dot online exhibition

 

Intra and Elcee join forces!

 

We are proud to announce that starting June 1st 2015, Elcee with its stainless steel sanitary business unit will be Intras international strategic partner.

 

Eligo - nytt från Intra

 

Den prisbelönta designen är i sig ett tillskott till kökets inredning med sin blandning av mjuka och hårda linjer, diskreta touchknappar och föränderliga former. Den internationella Red Dot juryn har belönat Intra Eligo med titeln “Red Dot: Best of the Best” för främsta designkvalitet och banbrytande design.

 

Köksportalen 27 maj 2015

 

Prisad diskbänk med touchknapp för diskmaskinsavstängning

 

Den internationella Red Dot juryn har belönat diskbänken Intra Eligo med titeln “Red Dot: Best of the Best” för kvalité och design. Då kan man ju fundera på vad är det för särskilt med den här diskbänken, är inte alla ungefär likadana? Nej, den här har verkligen smarta lösningar, som jag inte sett någon annanstans.

Med touchknappar styr man diskbänkens funktioner. Den har till exempel en knapp för diskmaskinsavstängning med automatisk funktion som tillval. LED-belysning vid bräddavloppet indikerar att den är på. Den har ett intelligent rensgaller som öppnas genom touchknapparna, och kan användas som skrapa. Skrapan skyddas av ett tunt lager silikon som också ska göra den mer effektiv.

Den har också en flexibel mellanvägg som skapar två disklådor om man behöver det. Väggen ska hålla tätt för vatten och kan flyttas som man vill eller tas bort helt. Eligo tillverkas i Sverige i en fabrik i byn Mölntorp. Ett extra plus för det förstås!

 

Allt om Bostad 25 maj 2015

 

Intra får högsta vinsten i Red Dot Award 2015!

 

Den nya diskbänken från Intra – Eligo – utnämndes av den internationella juryn i Red Dot Award: Product Design 2015, och belönades med titeln Red Dot: Best of the Best.

 

Juryns motivering var främsta designkvalitet och banbrytande design.

 

Red Dot Award: Product Design 2015 - Again great success for Swedish Design

 

"41 submissions from Sweden were awarded in the prestigious award for product design and three products received the highest single distinction "Red Dot: Best of the Best". Since 2012 this seal of outstanding design quality was awarded to Swedish designers 18 times, including this year's winners: the kitchen sink "Intra Eligo" by Intra Mölntorp AB Design, the forest helmet of Husqvarna Group and the Volvo XC90."

 

Red Dot Award: Product Design 2015

 

Vinner pris för snyggast diskbänk

 

"Företaget Intra i Kolbäck har fått utmärkelsen Red Dot: Best of the Best av den internationella juryn i Red Dot Award: Product Design 2015 som ges till genombrytande designkoncept. Det var företagets nya diskbänk "Eligo" som kammade hem priset. Juryns motivering lydde: Främsta designkvalitet och banbrytande design.

 

Red Dot Award är en årlig internationell tävling som ibland benämns som "designernas Nobelpris".

 

VLT 2015-04-24

 

Den främsta innovationen för 2015: en diskbänk

 

För många har diskbänken blivit ett val mellan form och funktion. Och kanske framför allt ett ointressant val. Eligo är något annat: en diskbänk som är utformad för verkliga behov och kök, som gör hela kategorin mer intressant.

 

Den prisbelönta designen är i sig ett tillskott till kökets inredning med sin blandning av mjuka och hårda linjer, diskreta touchknappar och föränderliga former. Funktioner och tillbehör märks inte alltid vid första anblicken men innebär att diskbänken kan förändras, anpassas och användas på en mängd olika sätt. Den är helt enkelt designad för att passa in i ditt personliga kök.

 

Byggfaktadocu 2015-02-11

 

Interior Innovation Award

 

"Intra Eligo is a new and unique kitchen sink concept in a Scandinavian clean design with innovative and practical functions. Touch controls for opening/closing the waste, lifting the bottom scraper (for garbage removal) and opening the water for the dishwasher (3 or 12h). A flexible wall allows the user to use one big bowl or divide it into two separate. Also other practical 2-component plastic accessories. Soft details for a soft feeling, sound-damping and stability in use. Colander, cutlery basket and chopping board with a living hinge in the middle for full or half size use."

 

German Design Council

© MMXIII INTRA AS.