Granit komposit diskhoar, alla modeller. Från vita diskhoar till svarta diskhoar.

GRANIT DISKBÄNKAR

 

Material

Våra diskbänkar i grant består huvudsakligen av naturlig kvartssand. Den exklusiva matta satängfinishen på CRISTADUR® och den stenliknande ytan på CRISTALITE®-vaskarna är utvecklade för att möta kökets krav. Materialet gör att vasken behåller sin vackra yta trots daglig användning.

CRISTALITE® har satt standarden för kompositvaskar. Ytan på CRISTALITE®-vasken är lätt strukturerad, känns som sten och finns i vackra naturliga nyanser. Den robusta kompositvasken är tillverkad av 70–75% naturlig kvartssand blandad med akryl - den mest hållbara sammansättningen som gör den hårdare än vanlig granit. Diskbänken finns med metallisk finish i Onyx och Alpine.

 

För enkel rengöring och optimalt underhåll av CRISTALITE®-diskbänken rekommenderar vi att du använder Easy Care-produkten.

CRISTADUR® har en unik silkeslen yta i det innovativa och patenterade CRISTADUR®-materialet. Denna yta är robust, designad för att hålla, livsmedelssäker och extremt lätt att rengöra. CRISTADUR®-vaskar har inte bara vunnit designpriser utan har också blivit populära bland användare på grund av sin fina finish och höga kvalitet. Diskbänkarna är handgjorda i Tyskland av naturlig kvartssand. De finns i fem attraktiva färger: Magma, Polaris, Puro, Silverstone och Bronze.

CRISTADUR® EcoRange är ur miljösynpunkt de mest hållbara av våra kompositvaskar, huvudsakligen tillverkade av naturliga, återvunna råvaror. Dessa diskbänkar produceras med upp till 75% kvartssand och är handgjorda i Tyskland. Finns i färgerna Night, Day, Dust och Twilight.

  

Diskho i granit

Skötsel
Våra diskbänkar av granit är av hög kvalitet, designade för användning i moderna kök. Korrekt skötsel är viktigt för att bevara diskbänkens vackra yta och säkerställa en lång livslängd. Som med alla andra material kan ytan skadas av extremt hård stöt eller hög värme. Vi rekommenderar att du följer dessa enkla skötselråd för att säkra att diskbänken håller sig i fint skick under hela dess livslängd.


Rengöring
Efter användning, skölj alltid vasken med vatten och mild tvållösning, och rengör den med en mjuk svamp. Avsluta med att torka av vasken med en mjuk trasa. Det är viktigt att undvika starka kemikalier och slipsvamp för att skydda både diskbänk och tillbehör.

Om vasken får metallfläckar, gnugga försiktigt bort dem med en mjuk svamp, skölj sedan noggrant och torka. För att ta bort kalkfläckar eller rost kan du använda ättika (1:10) eller rengöringsmedel. Låt det sitta i 20 minuter, skölj och torka sedan.

Värme
En granitvask är mycket motståndskraftig mot värme och är därför perfekt för dagliga köksaktiviteter. Ibland kan kastruller eller stekpannor vara extra heta. Därför är det alltid en bra idé att placera ett värmebeständigt element i vasken innan du lägger kastruller och stekpannor i den. Detta skyddar vaskens yta mot extrem temperatur. Vatten med en temperatur över 70°C kan ibland leda till extra kalkavlagringar, särskilt om vattnet ofta träffar samma punkt upprepade gånger. För att undvika vita avlagringar kan det vara en bra idé att först hälla kokande vatten i en kastrull eller kopp för att förhindra direkt exponering av vasken.


Ytskydd
Ytan på vasken är mycket robust och motståndskraftig. För att hålla ytan i gott skick rekommenderar vi att använda en skärbräda vid matlagning för att undvika knivmärken och skador på vaskens yta. Skarpa och tunga föremål kan permanent skada ytan om de träffar vasken direkt med kraft. I extrema fall kan sprickor uppstå, som inte nödvändigtvis är synliga direkt men kan utvecklas över tid.

 

Med dessa tips är det både enkelt och effektivt att hålla en granit diskbänk fin och funktionell i många år.

 

 

 

Se mer